REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, kojoj je nazočilo 46 članova – delegata

Nakon izbora Radnog predsjedništava na čelu sa Brankom Đurkasom, predsjednik udruge Juraj Putarek podnio je izvješća o radu, kao i financijsko izvješće za 2022. godinu, dok je Izvješće Nadzornog odbora podnijela Marija Smoljak.

Od brojnih provedenih aktivnosti izdvajamo uklanjanje barijera za invalidne osobe, odnosno postavljanje prilagođenih prilaza u Ivancu, Maruševcu i Lepoglavi, što je inicirala Udruga ILO. Uz pomoć Grada Ivanca, te angažman članova, riješeno je pitanje prostorija u Malezovoj ulici, te je sada članovima i vodstvu udruge lakše raditi i provoditi slobodno vrijeme.

Suradnja s lokalnim, kao i s udrugama iz Hrvatske nastavljena je i prošle godine, te se sudjelovalo na više sportsko-rekreativnih i edukativnih manifestacija, poput onih u Donjoj Stubici i Prelogu, prvi puta je, na ivanečkim bajerima, organizirano Prvenstvo udruge u ribolovu, a održano je i tradicionalno Prvenstvo udruge u belotu, pikadu, visećoj kuglani i disciplini nabaci krug.

Članovi udruge nastupali su na ribolovnim natjecanjima u Bjelovaru i Zlataru, a u Ivancu je organiziran i 19. susret Osoba s invaliditetom.

Nakon što su izvješća prihvaćena, predsjednik Putarek je prezentirao opsežan Plan i program rada, te Financijski plan za 2023. godinu, koja će proteći u znaku 45. obljetnice osnivanja udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec.

Iz programa rada za ovu godinu izdvajamo najvažnije dijelove, kao što su nastavak aktivnosti na uklanjanju arhitektonskih barijera u suradnji s gradovima i općinama s područja djelovanja udruge, održavanje 20. Međunarodnog susreta osoba s invaliditetom Hrvatske “Ivanec 2023“, Danom otvorenih vrata svečano obilježiti 45. godina rada i djelovanja.

Kao važno istaknuto je i okupljanje članova u prostorima udruge uz razne sportske i društvene Igre, sudjelovanje na tradicionalnim susretima koje organiziraju prijateljske srodne udruge, održavanje 4. Sportskih susreta s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, nastavak upoznavanja šire društvene zajednice s problematikom osoba s invaliditetom i drugo.

U završnom dijelu uslijedilo je obraćanje gostiju, te je tako izaslanica gradonačelnika Batinića, Ana Jagetić, viši stručni suradnik za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti u gradu Ivancu, pozdravila skup u ime gradonačelnika i grada Ivanca, i pohvalila aktivnosti udruge ILO.

Jagetić je istaknula da su udruge kontinuirano u fokusu grada Ivanca, te da je grad riješio barijere koje su bile u njegovoj nadležnosti, dok za one koje nisu, šalju službene dopise kako bi ih se riješilo od strane institucija u čijoj je to nadležnosti. „Grad Ivanec kod svih svojih objekata u gradnji, pristupima za invalidne osobe daje posebnu pozornost”, istaknula je, uz ostalo, Ana Jagetić.

U ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec skup je pozdravio predsjednik Ljudvek Cikač, najprije pohvalivši rad udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec, čestitavši na velikom broju provedenih aktivnosti u prošlog godini. Cikač je izvijestio kako udruga intenzivno radi na uređenju Muzeja Domovinskog rata Ivanec, te da se posebna pozornost obratila i na uređenje prilaza za invalide, kako bi i ta populacija u budućnosti, bez ikakvih prepreka, mogla pogledati bitan dio ivanečke povijesti.

„Tu smo u dobrom dijelu kompatibilni, s obzirom na to da mi, a posebno HVIDR-a Ivanec, ima veliki broj osoba s invaliditetom, te je poseban prilaz jedan od prioriteta kod uređenja Muzeja“, istaknuo je Cikač, navevši da su dragovoljci i veterani u Program rada stavili i sportske susrete s udrugom ILO, kvalitetan događaj koji je, nažalost, prekinula pandemija koronavirusa, no sada su se stekli uvjeti za njihov nastavak.

Od gostiju, skupu su nazočili i Višnja Fluks i Martina Magdalenić ispred Društva distrofičara, invalida cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, te Zvonimir Grđan, član užeg vodstva UDVDR Ogranak Ivanec i voditelj uređenja Muzeja Domovinskog rata Ivanec.

Po završetku službenog dijela, druženje okupljenih nastavilo se u neformalnom tonu.

+8

Prikaži analitiku i oglase

Promoviraj objavu

Sve reakcije:

14Vi i 13 drugih