18. FESTIVAL  SPORTSKE  REKREACIJE  OSOBA   S  INVALIDITETOM   HRVATSKE  “PRELOG  2017”

 

          U subotu   03 lipnja 2017. godine  sudjelovali smo na 18. Festivalu sportske rekreacije osoba s invaliditetom Hrvatske, koji se u organizaciji „Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije“ iz Čakovca održao na prostorima sportsko – rekreacijskog centra „DG  – SPORT“  u Prelogu. Sudionke na otvaranju pozdravili su gradonačelnik grada Preloga, te dogradonačelnica grada Čakovca koja je ujedno otvorila i proglasila otvorenim taj 18. Festival. Na Festivalu sudjelovalo je deset udruga iz Hrvatske, te udruga „Paraplegikov“ iz Murske Sobote. Natjecanja su se održala u osam disciplina i to: Gađanje kolutima, Belotu, Elektroničkom pikadu, Visećoj kuglani, Bacanju loptice u koš, Utrka u invalidskim kolicima, Šahu i Stolnom tenisu, sa napomenom da su se sva natjecanja održavala sjedeči (kako bi svi natjecatelji imali iste uvjete kako oni u kolicima, tako i oni bez njih). Natjecanje je bilo ekipno i da je ekipa u svakoj disciplini morala u svojoj ekipi imati imati jednu ili dvije žene (ovisno koliko je ekipa brojila takmičara 3 ili 5).

Plasman po disciplinama naših ekipa:

„Belot“ – drugo mjesto, „Gađanje kolutima“ – četvrto mjesto, „Elektronički pikado“ – četvrto mjesto, „Viseća kuglana“ – prvo mjesto, „Bacanje loptice u koš“ – šesto mjesto nakon razigravanja, „Šah“ – četvrto mjesto, „Stolni tenis“ – peto mjesto i u disciplini „Utrka u invalidskim kolicima“ nismo se natjecali pošto nismo imali takmičara u invalidskim kolicima.

Poredak prve tri ekipe u ukupnom poredku:

  1. Društvo distrofičara, cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida grada     Varaždina,
  1. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije iz Čakovca,

3.  Udruga tjelesnih invalida ILO

Po disciplina prve tri ekipe su primile medalje, a u ukupnom poredku prve tri ekipe su primile pehare, te prelazni pehar za prvo mjesto.

Medalje, pehare i zahvalnice uručivala predsjednica domačina Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije iz Čakovca, te predsjednica Hrvatskog saveza društva distrofičara.

Upučujemo sve pohvale i čestitke našim natjecateljicama i natjecateljima na odličnom plasmanu i uspjehu, te na promociji naše udruge kao i gradova Ivanca i Lepoglave, te općina Bednja, Klenovnik, Maruševec i Donja Voća.

Više slika sa tog natjecanja možete vidjeti u našoj galeriji.

PENTAX DIGITAL CAMERA
PENTAX DIGITAL CAMERA
PENTAX DIGITAL CAMERA